Oldtimer kentekenplaten

LET OP: Vanwege onderhoud kunnen we momenteel geen kentekenplaten leveren, we kunnen ze weer leveren vanaf 16 juli, deze kunnen uitsluitend bij ons worden afgehaald.

U kunt online kentekenplaten, naambordjes & accessoires bestellen in onze webshop.

Gemakkelijk en snel online besteld.

Navigeer naar webshop →
Veilig online betalen met: iDeal, PayPal, Maestro, Mastercard of Visa.

Let op: voor de verzending van Oldtimer kentekenplaten gelden andere levertijden.

Webshop kentekenplaten www.snel-kenteken.nl

Kentekenplaten voor oldtimers – blauwe kentekenplaten

interclassics-en-topmobiel-2015 - oldtimer-kentekenplaten
Niet elke auto mag de oldtimer kentekenplaten voeren. Wanneer mag dit wel? Auto’s (of andere historische motorvoertuigen) die een kenteken-toelating hebben van 1 januari 1978 of eerder, mogen de blauwe oldtimer kentekenplaat met witte letters voeren.

Uiteraard vindt er eerst een controle plaats om na te gaan of op het kentekenbewijs inderdaad een datum wordt vermeld die voor 1 januari 1978 ligt en het kenteken dus bestaat uit vier cijfers en twee letters. Als aan alle vereisten wordt voldaan, dan mogen de authentieke kentekenplaten worden vervaardigd.

In de blauwe oldtimer kentekenplaten werd een keurmerk geplaatst met de Nederlandse leeuw en de letters RKM, dit is echter helaas niet meer toegestaan.

Geregistreerd na 31 december 1977? Dan zijn oldtimer kentekenplaten niet toegestaan!

Vanaf 1 januari 1978 is de Rijksdienst Voor het Wegverkeer overgegaan op kentekens met andere cijfer/letter combinaties, deze nieuwe kentekens hebben twee cijfers en vier letters.

Voertuigen die vanaf 1 januari 1978 op kenteken zijn gezet, mogen geen blauwe platen voeren en moeten verplicht de gele kentekenplaten voeren, ook wel bekend als GAIK kentekenplaten (Gecontroleerde Afgifte en Inname van Kentekenplaten). Deze GAIK kentekenplaten moeten zijn voorzien van het Eurovignet. De gele GAIK kentekenplaten zijn voorzien van unieke codes en echtheidskenmerken, hierdoor is controle achteraf altijd mogelijk.

Alle RDW erkende leveranciers van kentekenplaten worden strikt aan de RDW regels gehouden voor zowel de afgifte als de inname van de kentekenplaten.

Oldtimer kentekenplaten verloren of een oldtimer geïmporteerd?

Bent u, uw blauwe kentekenplaten kwijt of heeft u een mooie klassieker geïmporteerd? Dan kunt u, indien u aan alle voorwaarden voldoet, bij de RDW een oldtimer kenteken aanvragen. Auto’s dienen voor 1 januari 1978 te zijn geregistreerd en voor bedrijfsvoertuigen en/of motorrijwielen is deze datum 5 jaar eerder namelijk voor 1 januari 1973. Dit is een aanvulling op een bestaande regeling die het mogelijk maakt om historische voertuigen, die door het verlies van kentekenpapieren, momenteel recente, gele kentekenplaten bezitten, weer van het oorspronkelijke blauwe oldtimer kenteken te voorzien.

Blauwe kentekenplaten staan nu eenmaal mooier op uw oldtimer!

De Federatie van Historische Automobielclubs (FEHAC) heeft de RDW overtuigd om enkele speciale series ‘ouderwetse’ kentekens ter beschikking te stellen die bedoeld zijn voor geïmporteerde klassiekers.

Het is nu dus mogelijk om voertuigen die, vanwege hun historische waarde door liefhebbers in Nederland zijn geïmporteerd, een klassiek kenteken te laten verkrijgen zodra ze bij de RDW worden geregistreerd.

Indien uw personenvoertuig voor 1 januari 1978 is geregistreerd, dan krijgt u automatisch een oldtimer kenteken. Is uw personenvoertuig voor 1 januari 1973 geregistreerd, dan krijgen uw blauwe kentekenplaten een kenteken uit de serie AR-00-00. De eerdere kentekens hebben als eerste lettercombinaties DE, DH, DM, DR, AE, AH en AL.

Personenauto’s van 1 januari 1973 tot en met 31 december 1977 krijgen kentekens uit de serie 00-YB-00. Oldtimer kentekens van voor 1 januari 1973 hebben de lettercombinatie YB in het midden van de blauwe kentekenplaten.

Heeft u een bedrijfsvoertuig, dan krijgt uw voertuig na invoer bij kentekenregistratie een kenteken uit de serie BE-00-00. Motorrijwielen krijgen een oldtimerkenteken uit de serie ZF-00-00.

Voertuigen die voor 1 januari 1978 zijn ingevoerd, kunnen nu alsnog in aanmerking komen voor de ouderwetse kentekens, ook hier geldt weer, indien er wordt voldaan aan alle vereisten. De vereisten zijn; voor personenauto’s een eerste toelating van voor 1 januari 1978 en voor bedrijfsvoertuigen en motorrijwielen een eerste toelating van voor 1 januari 1973.

LET OP: De RDW hanteert de datum eerste toelating. Indien u niet de eerste toelatingsdatum maar wel het bouwjaar kunt aantonen, dan gaat de RDW uit van het bouwjaar.

Gele GAIK kentekenplaten omzetten naar blauwe oldtimer kentekenplaten

Het omzetten van een geel GAIK kenteken naar een authentiek oldtimer kenteken kunt u via de RDW regelen. Hier zijn wel enige kosten aan verbonden, zie voor de actuele tarieven de site van de RDW.

Om de omzetting aan te vragen dient u een verzoek inclusief het complete kenteken aangetekend te versturen naar de RDW. U kunt het best altijd eerst even met de RDW bellen voordat u een omzettingsprocedure naar oldtimer kenteken start. Het telefoonnummer van de RDW is: 0900-0739

Zodra u de nieuwe kentekenpapieren ontvangen heeft kunt u bij AKDR Visual Group aan de Overtoom in Amsterdam de mooie nieuwe blauwe oldtimer kentekenplaten laten maken.

Komt u gerust even langs, wij zijn gek op oldtimers en wij vinden net als u, dat deze voorzien behoren te zijn van authentieke blauwe platen, eventueel door ons voorzien van een passende chroomlijst!

Het is ook mogelijk uw kentekenomzetting van GAIK gele kentekenplaten naar blauwe oldtimer kentekenplaten te regelen via de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC).

Uiteraard is het raadzaam (wel zo verstandig) om het nieuwe kenteken door te geven aan uw verzekering om te voorkomen dat uw mooie oldtimer onverzekerd rondrijdt!

Oldtimer kentekenplaten opsturen

Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om uw oldtimer kentekenplaten op te sturen. We dienen de RDW procedures te handhaven waarbij we een en ander dienen te controleren en dat gebeurt bij ons in de winkel. Hoewel we u graag nog sneller voorzien van uw geliefde mooie blauwe oldtimer kentekenplaten, is het opsturen van deze blauwe platen zonder controle van de benodigde papieren vooralsnog geen optie.

Na controle van alle gegevens kunnen we u voorzien van de gewenste platen.

Authentieke oldtimer kentekenplaten laten maken in Amsterdam

AKDR Visual Group is zeer centraal gevestigd aan de Overtoom 147-149 in Amsterdam. Wilt u authentieke kentekenplaten bij ons bestellen? Kom dan naar onze winkel, wij voorzien graag elke oldtimer van de passende kentekenplaten, eventueel voorzien van mooie chroomlijsten!

Prijzen

SoortPrijs - langPrijs - vierkantLevertijd
Gele kentekenplaat€19,00€21,00Klaar terwijl u wacht
Geel Deluxe€29,00€31,001 tot 2 werkdagen
Amerikaans 18.2€19,00-1 tot 2 werkdagen
Wit (tijdelijk / aanhanger )€12,50€17,50Klaar terwijl u wacht
Blauw Taxi€19,00€21,00Klaar terwijl u wacht
Groen Handelaren€19,00€21,00Klaar terwijl u wacht
Motorplaat geel-€24,001 tot 2 werkdagen
Motorplaat luxe €29,003 tot 4 werkdagen
Brommer (blauw of geel)€28,00€28,001 tot 2 werkdagen
Oud-blauw€31,00€33,553 tot 4 werkdagen
Oud-blauw motor-€33,55Op aanvraag
Chroomlijst€23,00€25,00

Op de site van de RDW kunt u alles nalezen over de verschillende kentekens en verplichtingen.


Meer weten? Bel 020 – 618 21 49 of mail info@akdr.nl voor meer info!