nieuwe-luxe-gaik-kentekenplaten-amsterdam

Gele Kentekenplaten

LET OP: Vanwege onderhoud kunnen we momenteel geen kentekenplaten leveren, we kunnen ze weer leveren vanaf 16 juli, deze kunnen uitsluitend bij ons worden afgehaald.
Snel gele kentekenplaten bestellen bij AKDR Visual group cijfers en letters

Wilt u snel gele kentekenplaten laten maken in Amsterdam?

Bij AKDR Visual Group aan de Overtoom 147-149 bent u aan het juiste adres voor ALLE typen kentekenplaten, inclusief de zogenaamde FUN-platen, dit zijn platen zoals u ze bijvoorbeeld veel voor in de cabine van vrachtauto’s ziet.

De gele kentekenplaten die vanaf 2000 verplicht zijn op alle auto’s vanaf 1 januari 1978, worden door ons gemaakt terwijl u wacht.

Snel kentekenplaten laten maken, betekent bij AKDR ook daadwerkelijk snel, binnen 10 minuten zijn uw platen klaar!

Kentekenplaten sinds 1936

Op dit adres worden al sinds 1936 kentekenplaten gemaakt, we zijn dus een echte kentekenspecialist!

Op de foto’s hieronder ziet u een advertentie van 11 december 1936 en onze winkel op de Overtoom 147. De kortere versie van het telefoonnummer dat nu nog steeds in gebruik is, is goed zichtbaar onderaan de gevel.

gaik-gele-kentekenplaten-akdr
Kentekenplaten sinds 1936 nieuws-van-den-dag-11-december-1936

Oldtimer kentekenplaten

De blauwe oldtimer kentekenplaten laten door het ambachtelijke karakter iets langer op zich wachten. Meer over de donkerblauwe platen leest u op de pagina over oldtimer kentekenplaten.

Gecontroleerde Afgifte en Inname van Kentekenplaten oftewel GAIK

In Nederland worden meerdere typen kentekenplaten gevoerd. Voor elke voertuigcategorie een andere kentekenplaat. Aangezien de personenwagen, de meest voorkomende categorie is, is deze dan ook direct het meest gezien op de openbare weg.

Door veelvuldige fraude met kentekens, die tot 2000 bij elke autohandelaar te koop waren, heeft de Nederlandse regering besloten een ander systeem met nieuwe type platen in te voeren. Dit systeem heet: het Gecontroleerde Afgifte en Inname van Kentekenplaten oftewel GAIK.

GAIK is in 2000 ingevoerd en geldt voor alle Nederlandse kentekens die sinds 1978 zijn uitgegeven. Alle gele kentekenplaten die sinds 1 januari 1978 zijn uitgegeven dienen te worden vervangen door de nieuwe gele kentekenplaat. Deze vervanging is een grote operatie geweest en heeft de grootschalige fraude aanzienlijk teruggebracht.

In het GAIK systeem van na 2000 dient van elke kentekenplaat te worden geregistreerd, wanneer en waar deze is geproduceerd en uitgegeven. In elke gele kentekenplaat wordt een niet te verwijderen unieke code aangebracht die overeenkomt met een code die in het papieren kentekenbewijs wordt vermeld.

Elke individuele kentekenplaat heeft unieke echtheidskenmerken en codes. In de regelgeving omtrent de GAIK kentekenplaten staat tevens vermeld dat deze volledig zichtbaar op het voertuig moeten zijn gemonteerd. Niets mag het zicht op de kentekenplaat hinderen, zaken zoals folie, trekhaken of fietsendragers zijn uit den boze en de bekeuringen zijn stevig.

Grote gele kentekenplaten

Deze kentekenplaat dient te worden gevoerd door personenauto’s, voertuigen op 3 wielen (zoals trikes maar géén motoren met zijspan of bromfietsen), bedrijfswagens en aanhangwagens boven 750 kg.

De rekensom voor het berekenen van de maximaal toegestane maximum massa is: het gewicht van de lege aanhanger plus het gewicht van hetgeen maximaal in de aanhanger mag worden meegenomen (het laadvermogen zoals vermeld op het kenteken).

Auto’s vanaf 1 januari 1978 hebben een geel kenteken met een zwart kader eromheen en een blauwe rechthoek aan de linkerkant. In de blauwe rechthoek staat het EU-symbool en de letters NL vermeld.

Gele kentekenplaten bestellen akdr visual group cijfers en letters

De verplichte afmetingen van de gele GAIK kentekenplaten: 520×110 mm of 340×210 mm

Voor uitgebreide informatie over alle, in Nederland gevoerde kentekens gaat u naar de site van de RDW.

Prijzen kentekenplaten Amsterdam

Bel voor onze actuele prijzen voor kentekenplaten naar 020 – 618 21 49 of mail info@akdr.nl.

Cijfers en Letters Belettering van AKDR, verzorgt naast de gele GAIK kentekenplaten ook alle andere soorten kentekenplaten, zie voor meer informatie de pagina over kentekenplaten.

 • Gele kentekenplaten
 • Gele kentekenplaten met opliggende luxe letters
 • Handelaren
 • Taxi’s
 • Aanhangers
 • Tijdelijke kentekenplaten
 • Motorfietsen
 • Brommers
 • Brommobielen
 • Snorbrommers en snorscooters
 • Fun-kentekenplaten

Prijzen

SoortPrijs - langPrijs - vierkantLevertijd
Gele kentekenplaat€19,00€21,00Klaar terwijl u wacht
Geel Deluxe€29,00€31,001 tot 2 werkdagen
Amerikaans 18.2€19,00-1 tot 2 werkdagen
Wit (tijdelijk / aanhanger )€12,50€17,50Klaar terwijl u wacht
Blauw Taxi€19,00€21,00Klaar terwijl u wacht
Groen Handelaren€19,00€21,00Klaar terwijl u wacht
Motorplaat geel-€24,001 tot 2 werkdagen
Motorplaat luxe €29,003 tot 4 werkdagen
Brommer (blauw of geel)€28,00€28,001 tot 2 werkdagen
Oud-blauw€31,00€33,553 tot 4 werkdagen
Oud-blauw motor-€33,55Op aanvraag
Chroomlijst€23,00€25,00

Op de site van de RDW kunt u alles nalezen over de verschillende kentekens en verplichtingen.


Meer weten? Bel 020 – 618 21 49 of mail info@akdr.nl voor meer info!

Comments are closed.

Naar boven ↑